LYS ER GLÆDE

Historien bag A. Valente


Jeg hedder Anja og bor på Ærø, verdens mest fantastiske sted, en lille ø i det sydfynske øhav. Til dagligt arbejder jeg på kontor. Jeg laver bæredygtige soyalys i min fritid. 

Jeg elsker naturen, min familie og prøver at leve bæredygtigt.


Jeg fik ideen da et nært familiemedlem, ikke tåler os/sod fra almindelige lys. Hun har altid haft astma og allergi. Derfor satte jeg mig for at lave lys selv, da jeg gerne ville beholde de levende lys på bordet. Lys hører til de forskellige højtider, de hører til i den mørke tid. Lys er glæde for øjne og sjæl.


Jeg er faldet for soyavoks. Soyavoks er 100% naturligt. Jeg bruger en bæredygtig soyavoks, da bæredygtighed er vigtigt for mig. Bonden har fået en ordentlig pris for sit arbejde. Soyavoksen er certificeret GMO fri. Soyavoksen kommer fra Europa.


Soyavoks smelter ved en lav temperatur, der gør at glasset ikke bliver så varmt. Soya lys soder ikke. Alle mine lys er i glas, nogle har et låg så man kan lukke osen inde, når man slukker det. De fleste med astma og eller allergi, kan tåle soyalys.


Soyavoks er fantastisk. Brænder man sit soyalys rigtigt, vil man opleve et lys der brænder, længere end et almindeligt lys i samme størrelse. Jeg bruger ikke duft, eller farve i mine lys da det, i mine øjne ikke er nødvendigt. Den smukke farve og den milde duft, er helt naturlig. Jo renere de er, jo mindre forurener de luften. Jeg har lys støbt i forskellige smukke glas og krukker, som kan genanvendes igen og igen og jeg har lys støbt i genbrugsglas, som ligeledes kan genanvendes igen.


Jeg går op i bæredygtighed og miljøet. Ligesom at jeg har stor omtanke for min familie og mine venner. Jeg tror på at vi skal passe på hinanden. Ved at bruge soyavoks til lys, passer vi på hinanden. Ved at bruge genbrugsglas passer vi på naturen. Ved at bruge genbrugsglas bruger vi fornuften og viser omtanke for os selv, dem vi holder af og naturen. 

Alle mine lys er støbt med kærlig hånd. Mit fokus ligger på både kvalitet, funktion og udseende. Der kan være variation i udseende da produktet er håndlavet. Jeg håber du bliver glad for dit valg.


Du er altid velkommen til at kontakte mig på e-mail, hvis du har spørgsmål eller kommentarer på kontakt@avalente.dkDe bedste lyse hilsner

Anja